Wie zijn we

Heb je al gehoord van de Evangelische Christenen?

Misschien hoorde je er al over via de Evangelische Omroep (EO) op de Nederlandse televisie of volgde je wel eens een programma van onze Vlaamse omroepvereniging ERTS (Evangelische Radio- en Televisiestichting) bij de VRT.

Of zal je wel eens een sticker op een auto in de vorm van een vis? Dit Ichtus-teken verwijst naar het ontstaan van het christendom en wordt gebruikt door evangelische christenen.

Net zoals de eerste christenen, hebben we ontdekt, dat je nog steeds enthousiast kan zijn over je geloof, omdat er werkelijk een relatie mogelijk is met God, dankzij Jezus Christus.

Van Ham en omgeving zijn er al heel wat mensen die daarvan kunnen getuigen. Zij komen dan samen in het OCMW Dienstencentrum ‘De Roerdomp’ en zijn erkend als evangelische kerk, waarvan er ongeveer 500 in België zijn.

Waarom gebruiken wij de Bijbel?
De Bijbel is de bron van het oorspronkelijke christendom. Hij werd geschreven in een andere tijd en een andere cultuur, maar blijft toepasbaar op de samenleving van vandaag. Samen de boodschap van de Bijbel bestuderen is voor ons dan ook van fundamenteel belang.